9 Mayıs 2011 Pazartesi

Eve Giren Ürünler

Bu defa gerçekten benim için de uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya devam ediyorum. Geçen haftalarda aslında pazarlama gündemi de baya yoğundu, internet yasakları hakkındaki haberlerden dolayı. Ama bu konuya daha sonra başka bir yazımda değinmek istiyorum. 


Asıl bahsetmek istediğim bugün "Çevre Dostu Askılar" ve "Doğa Dostu Kalem". İkisi de gerçekten çok başarılı çalışmalar, teki reklam amaçlı düzenlenen bir kampanya olsa da bu şekilde evlerimize girmesi gayet memnuniyet verici bir durum. 


Şimdi "Çevre Dostu Askılar" ile ilgili bir yazı paylaşmak istiyorum: 
Türkiye'de bir ilke imza atarak, "outdoor ve indoor'da ölçümlenebilir" ilk mecra olan Security Gates'i reklam sektörüne kazandıran Maji Network, ölçümlenebilir bir diğer mecrası olan "Çevre Dostu Askı" projesi ile fark yaratmaya devam ediyor. Ekolojik doğal ortamın ve çevrenin her geçen gün tahrip edildiği, küresel ısınmayla dünya ikliminin bozulduğu ve çevre kirliliğinin insan sağlığını hızla tehdit ettiği günümüz dünyasında Maji Network, plastik askıların doğaya verdiği zararı minimuma indirmeyi amaçlayarak %100 doğal malzemeden üretilen "Çevre Dostu Askı" projesi ile markaları tüketicileri ile buluşturuyor. Maji Network, "Çevre Dostu Askı" projesi ile reklam verenlere yapacakları reklam çalışmasında istedikleri bölge ve semtlerde tüketiciye evinde ulaşma fırsatının yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci oluşturma faydası da sağlıyor.
Bu projeyi şu ana kadar kullanan firmalar arasında Türk Telekom & TEPE Güvenlik ve Microsoft Türkiye de yer alıyor.

Bir diğer bahsetmek istediğim ürün ise Steppen firması tarafından üretilen ve 2010 İyi Tasarım Ödülü'nün sahibi doğa dostu kalemler. Steppen, Göknar ve Erguvan ismini verdiği ödül kazanan kalem serisi ile hem "biodegradable - compostable" (biyolojik olarak tamamen bozunabilen ve gübreleşebilen) özellikli bioplastik hem de geri dönüştürülmüş malzeme kullanarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Bu ürünün burun, buton ve klipsi bioplastik (mısır nişastasından elde edilen), gövdesi ise geri dönüştürülmüş kağıttan üretiliyor. Mürekkep içeriğinde hiçbir ağır metal ve zehirli madde içermeyen üründe, baskı için de halojensiz mürekkep kullanılıyor. Doğada %90'ı bir ile üç yıl arasında çözünen kalemin bioplastik parçaları gübreleşerek ekolojik çeşitliliğe yarar sağlıyor.

Aynı zamanda Ladin ve Karaçam serilerinin içeriğindeki tohum haznesi ile de ağaçlandırmaya destek veriyor. (Yaşamı Destekleyen Ürünler Serisi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder