14 Mayıs 2011 Cumartesi

We are Turkish Airlines...We are Globally Yours..





Türk Hava Yolları kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye'nin ulusal hava yolu şirketi ünvanını başarıyla taşımaktadır. THY'nin merkezi Atatürk Havalimanı'ndadır. Uçuş ağı Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'ya ulaşmakta, 42 iç hat ve 139 dış hat olmak üzere toplamda 181 noktaya uçuş düzenlemektedir. En çok uçuş ağı bulunan hava yolları listesinde Avrupa'da 3., tüm dünyada ise 8. sırada yer almaktadır. 


THY ayrıca Skytrax tarafından dünyanın en iyi ekonomi sınıfı yemek hizmeti veren ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi seçilmiştir. 2010 yılı verilerine göre Avrupa'nın 3. büyük hava yolu, Güney Avrupa'nın ise en büyük hava yolu şirketidir. ATW (Air Transport World) tarafından da 2010 Yılı Dünya Havacılık Sektörü Liderliği Ödülü'ne layık görüşmüştür. Peki THY bunlar için büyüme stratejileri doğrultusunda neleri kullandı? Nasıl reklamlar yaptı? Nasıl yayıldı?


THY dünya futbol devleri ile de sponsorluk anlaşmaları gerçekleştirmiş ve adını dünyaya daha çok duyurmayı başarmıştır. Bunlar arasında FC Barcelona, Manchester United, Shaktar Donetsk futbol klüpleri sayılabilir. Bu sözleşmeler ile futbol klüplerinin resmi havayolu taşıyıcısı olmuştur. 


Ayrıca ülkemizde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un, Yunanistan basketbol liginden Maroussi B.C'nin de sponsorudur. Ayrıca Avrupa Basketbol Ligine de sponsor olarak Turkish Airlines Euroleauge adı verilmiştir. 

THY'nin bir başka reklam filmi klasiğide ünlü isimlerle çalışması. Kobe Bryant, Caroline Wozniacki, Youssou N2Dour, Kıvanç Tatlıtuğ, Kevin Costner





Ve son olarakda 1993'ten 2011'e
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder