6 Nisan 2011 Çarşamba

Doğa İçin Çal!

"Dünyanın hali ortada. Yer küresiyle, atmosferiyle tehlike sinyalleri verip duruyor.


Küresel iklim değişikliği bir dert; seller, taşkınlar, buzulların erimesi, kıyıların denizler tarafından yutulması ihtimali, kuraklık...


Beslenme başka bir dert; besin bulanlar için GDO'lu ürünler, denetimsiz tarımsal ilaçlama, sakıncalı katkı maddeleri... Bulamayanların sorunu karmaşık değil: Sadece açlık! Enerji savaşları, temiz su savaşları... Yani gidişat iyi değil." diye başlıyor söze "Doğa İçin Çal!" ekibi. 


Agaclar.net projesi olan "Doğa İçin Çal!" çevre için ne yapabileceklerine baktılar önce. Ve doğa sorunlarının evrenselliği, doğanın insanlara mekan ve kaynak oluşuyla, müziğin evrenselliği ve insanların ortak dili oluşu arasındaki bağ projenin çıkış noktası oldu.


Ve ilk projeleri "Divane Aşık Gibi"... Agaclar.net'ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, varolan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi. 

İlk projeden bekledikleri tepkiyi alan "Doğa İçin Çal!" ikinci projeleri "Uzun İnce Bir Yoldayım" ile çıktı karşımıza bu defa da. Ve bu sefer kadroyu da genişleterek 91 müzisyenle tamamladılar projelerini. 


Ve şimdi de üçüncü projelerine hazırlanıyorlar. Umuyoruz ki yakında izleyebiliriz. 

İşte çevre adına yapılan ve kar amacı gütmeyen projelerden biri daha... Dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve topluluk oluşturmak... Hepsini bir arada gerçekleştirmiş olan Agaclar.net ekibine, "Doğa İçin Çal!" ekibine teşekkür etmemiz gerekiyor sanırım.

1 yorum:

  1. gdo lu iş adamlarına hayır diyen dışlanmış vatandaş18 Nisan 2011 14:36

    ey millet!
    Genetiği değiştirilen ve yabancı ülkelerden ithal edilen adi şeyler önemli bir konu. Nasıl anlatmak gerekir ki bilmem ki.
    Millet bilsin ki domuz yağı kullanılmıyor ama herşeyin içinde jelatin var ve diğer bazı maddeler hepsi domuzdan elde ediliyor bu maddeler yurt dışından ithal,Türkiye de üretilmiyor anladın.

    ancak iktidardan cevap gecikmez,
    Domuz ürünleriyle bu günlere geldin sen nankörlük etme, gerizekalı bırakıldın ki mutlu ol, herşey senin iyiliğin için anla artık gdo lu yedin diye fazladan kulak çıkarsa ne olmuş daha iyi duyarsın. Domuzu sana helal kılan, Allah ın yarattığını değiştirse bile sana helal kılan yıkılmaz yenilmez hacıyatmaz büyük patronlar değil mi, nankörlük etme yoksa çarpılırsın haşa de, töbe de günaha girme, sabah akşam ibadetten kalkmayız hamdolsun hepimiz amerikancıyız.

    YanıtlaSil