16 Mart 2012 Cuma

THY'nin Personeline Jesti

Gördüm ve hayran kaldım.

Bir firma personeline değer verdiğini bu kadar belli edebilir ancak. Bu günlere gelmesinde, THY'nin dünya markası olmasında teknik bakım ekibinden kabin memuruna kaptan pilotuna kadar herkesin emeği olduğu bir gerçek. Ve Türk Hava Yolları'da personeline teşekkür etmek için filosundaki bir Boing 737-800 tipi uçağını, tüm çalışanlarını temsilen, dünyanın 191 noktasında görev yapan farklı pozisyonlardaki çalışanlarının yaklaşık 17 bin fotoğrafıyla süsledi.



Törende konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, "THY'nin kurulduğu 1933'ten beri bu şirkete emek veren yönetim kurulu başkanları, genel müdürleri ve bütün çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca biz THY çalışanları olarak kardeş olarak el ele verip var gücümüzle çalışırsak inanın bana başaramayacağımız iş yok. Pazar payı olarak kazanamayacağımız bir yer ve geçemeyeceğimiz hava yolu şirketi yok" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, THY'nin son sekiz yılda 3 kat büyüdüğüne dikkat çekerek, "Bu başarı şevkle çalışan, milli duygularla hareket eden, inançlı ve bayrağını seven tüm THY çalışanlarınındır. Bu başarıda geçmişten gelen birikimlerin, ülkemizdeki olumlu gelişmelerin, siyaset ve uluslar arası ilişkilerdeki gelişmelerin de büyük payı vardır. THY tüm bu avantajları fırsata çevirerek dünya havacılığının birinci ligine yükselmiştir" diye konuştu.

Proje kapsamında, öncelikle tüm Türk Hava Yolları çalışanlarını kapsayacak şekilde, yaklaşık 4 ay süren profesyonel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekiminin tamamlanmasıyla, uçak giydirme projesiyle ilgili tasarım çalışmalarına zaman kaybetmeden başlandı. Uzman tasarımcılardan oluşan bir ekip, öncelikle tüm fotoğrafları tek tek işleyerek, tasarıma uygun bir hale getirdi. Fotoğrafların zemininde, aynı zamanda Türk Hava Yolları uçaklarında, kabin içi tasarımda kullanılan, Türk Süsleme Sanatı'nın en belirgin örneklerinden "Selçuklu Motifleri"nin kullanılmasına karar verildi. Fotoğraflar, bilgisayar ortamında uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilirken, bir taraftan Selçuklu Motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi. Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, "Globally Yours" yazısının yer aldığı alanlarda, kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının hemen sağ tarafında "Globally Yours"un simgesi olan "küre" görselinin üzerinde mottonun açılımı olan "Dünya Evimiz, Siz Misafirimizsiniz" ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.

Tasarımın tamamlanmasının ardından, uçak giydirme işlemi, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'nin hangarında 09-13 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 20 Teknik görevlinin çalıştığı ve yaklaşık bir hafta süren bu işlem sırasında TC-JHL kuyruk numaralı Boeing 737-800 tipi uçak üzerindeki 400 m2 alan, havacılığa özel üretilmiş sticker kullanılarak kaplandı.


2 yorum:

  1. Böyle bir firmada çalışmak şans

    YanıtlaSil
  2. :) Kesinlikle haklısınız, emek verdiğin firmada değerli olduğunu hissettirmeli bütün yöneticiler...

    YanıtlaSil