20 Şubat 2011 Pazar

Gerillalara Öneriler

Bugün madem gerilla pazarlamanın ne olduğundan ve özelliklerinden bahsettik birazda gerilladan bahsedelim.


Öncelikle SABIR gerillanın olmaz olmaz özelliğidir, bir şeyi satabilmek için ufak problemlerden yılmamak ve sabırlı olmak gerekir.
Sabırın yanında HAYALGÜCÜ gerillanın temel taşıdır. Gerçeklerle yüzleşebildiği kadar gelecekte ne olacağını öngörebilmesi gerekiyor.
Gerillalar şehirlerde, ülkelerde yani dünyada şuanda neler oluyor, durum nedir bilirler, izlerler. Yani DUYARLI olmalıdır gerilla. Ancak o zaman insanların kafasındakileri bilir ve ondan söz edebilirler.
Gerilla SAĞLAM bir kişiliğe sahip olmalı, egosu güçlü olmalı. Çevrenizdeki insanlar sizin pazarlamanızdan bıksalar bile bunun karşısında durabilecek kadar güçlü olmalısınız. Çünkü çevrenizdekiler bundan sıkılsa bile sizi alacak insanlar daha mesajınızı algılamamıştır bile.
ABD'de şirketler brüt gelirlerinin ortalama %4 ünü pazarlamaya ayırıyorlar, daha agresif olan şirketler iyi sonuçlar elde edebilir. Yaptığınız işi her yerde anlatabilecek ve yapabilecek kadar GİRİŞKEN ve doğru zamanda doğru silahlarla harekete geçecek kadar SALDIRGAN olmalısınız.
Gerillalar DEĞİŞİMden korkmazlar ve değişimi severler. Bunu ben kucaklamazsam rakiplerim kucaklar diye düşünür ve değişimi içselleştirirler.
Gerilla her zaman müşterime neyi verebilirim, neyi feda edebilirim diye düşünür yani CÖMERTtir. Müşterilerinizle elinizdekileri paylaşın, onları başarılı yaparsanız veya beklentilerini karşılarsanız siz de başarılı olursunuz.
Gerilla olmak zordur, her zaman yoğun şekilde uğraş gerektirir. Bu nedenle her zaman ENERJİK ve ÇALIŞKAN olmak zorundasınız.
Gerilla MERAKLIdır, çünkü çevremizde öğrenecek çok şey vardır.
Gerilla insanlarla bir arada olmaktan hoşlanır, DİNLEMEYİ BİLMEK gerillanın önemli özelliklerinden biridir. Böylece istenilen amaca ulaşabilir.
Gerillalar amaçlarını, hedeflerini sulandırmazlar. ODAKlanırlar ve odaklandıkları işi mükemmel hale getirmek için çalışırlar. Yani aynı anda birden fazla işe saldırmazlar.
Gerillanın beyni ÇOK YÖNLÜdür. Bazıları her yere gider, okur, seyreder, gezerler. Fakat bu beyinlerinde kalır. Bazılarının beyni ise çok yönlüdür, bilgiyi alır, eyleme dönüştürürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder