29 Ağustos 2012 Çarşamba

2016 Rio Olimpiyatları

Londra 2012 Olimpiyatları biter bitmez gözler bir dahaki olimpiyat oyunlarının yapılacağı Rio de Janeiro'ya, 2016 Olimpiyat oyunu hazırlıklarına çevrildi. Londra Olimpiyat oyunlarını simgeleyen logonun olumsuz eleştiriler alması da Rio için acaba nasıl bir logo tasarlanacak sorusunu akla getirdi ilk olarak.


2016 Rio Olimpiyatları için nasıl bir logo yaratmalıyız diye çalışmalarına hız katan toplam 139 ajans, şehrin ve olimpiyatların tarihini birleştiren bir tasarım oluşturabilmek için dar zamanda, birbirleriyle kıyasıya logo savaşına giriştiler. Sonunda Tatíl Design'ın tasarladığı logo, 2016 Rio Olimpiyatları'nı resmi olarak temsil edecek logo seçildi.


150 farklı deneme sonucunda en son bu logoda karar kılan Tatíl Design, Rio'nun doğal güzelliklerinden ve birleştirici ruhundan ilham alarak sarı, mavi ve yeşil renkte üç ayrı figürün birbirlerinin elini tuttuğu bir logo tasarlamış. Rio'nun meşhur SugarLoaf dağını anımsatıcı şekilde tasarlanan logoya derinlemesine bakıldığı zaman 3 harfli Rio yazısı da okunabiliyor.



Logoyu tasarlayan ekibin tasarım sürecini anlattıkları video:



Bu da tanıtım videosu:




Sizin görüşleriniz nedir peki logo hakkında? Beğendiniz mi? ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder